Leden vertellen over Atarashii

Meedoen met wedstrijden is spannend en leuk

Sharon, 15 jaar.

Ik zit op het Houtens, 3e jaar TL. Ook zit ik vier jaar op karate en heb een blauwe band. Het leukste onderdeel vind ik kumite oftewel ‘sparren’.  Tijdens wedstrijden leer ik welke dingen ik wel en niet moet doen. Spannend en leuk.

Lichamelijk sterker door karate

Monique, 48 jaar.

Na een zware bekkeninstabiliteit en het advies niet meer ‘professioneel’ te sporten (paardrijden) ging ik naar een open dag van diverse sporten. Er waren ook mensen van Atarashii en ik werd uitgenodigd om op kussens te stoten. Dat was dusdanig leuk dat ik al 6 jaar op karate zit. Lichamelijk word ik sterker en daardoor wordt het karate leuker. Ik vind het dan ook een fantastische sport! Ik ben 48 jaar, moeder van 2 kinderen en leeftijd is niet belangrijk. Lekker bezig zijn voor lichaam en geest is dat wel!

Karate heeft mij in vele opzichten gevormd tot wie ik nu ben

Romario, 28 jaar.

Op mijn 12de ben ik in Lopik begonnen met karate. Hierdoor raakte ik gefascineerd door alles wat met oosterse vechtsporten/kunsten te maken had en begon fanatiek te trainen. Op hetzelfde moment besloot mijn vader ook te beginnen met karate en werd het een gedeelde passie. 3 tot 4 maal per week werd er getraind en ik kan zeggen dat karate mij in vele opzichten heeft gevormd tot wie ik nu ben. Discipline, respect en volharding zijn belangrijke kernwaarden binnen de vechtsporten en Atarashii heeft er plezier aan toegevoegd. Vanwege mijn beroep was het voor een lange periode niet mogelijk (8 jaar) om deel te nemen aan de trainingen van Atarashii maar nu sinds een jaar ben ik weer begonnen en voelt het als vanouds.

Blij dat ik gestart ben

Elise, 47 jaar.

Toen ik 12 jaar was, heb ik een tijd karatelessen gevolgd. Ik ben gestopt omdat ik in Zeist geen groep trof waar ik kon trainen met leeftijdsgenoten. Tijdens de proefles van mijn zoon zag ik weer hoe leuk karate is. Maar kon ik op mijn 46ste terug beginnen met deze sport?  Dat bleek geen probleem te zijn. Bij Atarashii is iedereen welkom, helpen de gevorderden de beginners en heerst een fijne sfeer. De lessen zijn opgebouwd uit warming up, techniek oefenen, sparren en conditietraining. Na 1,5 uur ben ik volledig ontspannen en kan ik de wereld weer aan. Blij dat ik weer gestart ben.