Vertrouwens Contact Personen

Karateschool Atarashii heeft een Vertrouwens Contact Persoon (VCP).
Met de VCP kunnen zaken besproken worden die je mogelijk niet kan of wil bespreken met de leraren of mede-sporter.
Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan agressie, intimidatie of pesterij. De VCP kan jou in een gesprek helpen om de juiste route te vinden, of de juiste hulp voor jouw probleem. De VCP is bij de NOC*NSF Academie voor Sportkader opgeleid tot vertrouwenscontactpersoon in de sport. Door hulp te bieden en vertrouwelijk met informatie om te gaan zorgt hij/zij samen met jou voor een veilige sportomgeving. De VCP heeft een geheimhoudingsplicht en is een persoon die luistert en niets doet zonder eerst te overleggen met de melder

Wie zijn onze VCP's?

Aline Buurman

Mijn naam is Aline Buurman. Als oud karateka draag ik de sport en deze club een warm hart toe. Toen ik gevraagd werd voor Vertrouwenscontactpersoon heb ik daar serieus over nagedacht omdat ik die taak niet licht neem.

Omdat ik de club graag help en het belangrijk vind dat mensen lekker in hun vel moeten zitten, juist bij een club, heb ik deze rol aanvaard. Mocht je ergens mee zitten waar je met iemand buiten de club over wilt praten, ben ik er om naar je te luisteren en indien nodig door te verwijzen naar de juiste instanties.

Berndt Wamelink

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Finance Manager en samen met mijn vrouw geniet ik van onze twee opgroeiende zoons, inmiddels twintigers. In mijn vrije tijd maak ik graag ruimte voor kunst & cultuur, gitaarspelen en laat ik mij graag culinair verrassen. Daarnaast doe ik aan hardlopen en uiteraard karate!

Als tiener heb ik enkele jaren karate beoefend en ben toen een periode gestopt. In 2010 heb ik bij Atarashii de draad weer opgepakt. In 2019 behaalde ik eerste Dan.

Belangrijke kernwaarden voor mij zijn respect, integriteit en verantwoordelijkheid.

Ik vind het belangrijk dat eenieder in een prettige en veilige omgeving kan sporten. Om deze reden heb ik de rol van Vertrouwenscontactpersoon aanvaard.

Mocht je binnen de club tegen zaken aanlopen die je een onprettig of vervelend gevoel geven en waar je in vertrouwen over wilt praten, dan nodig ik je uit om mij te benaderen. Ik zal naar je luisteren en indien nodig kan ik je doorverwijzen naar de juiste instanties.