Gasshuku Zeeland 2024

*Vrijdag 21 juni*

Het karate weekend van Atarashii Wadoryu in Zeeland begon onder een regenachtige hemel, maar al snel brak de zon door. Langzaam maar zeker druppelden de leden binnen bij StayOkay in Domburg, een prachtig 13e-eeuws kasteel dat voor dit weekend ons thuis zou zijn.

Rond half zeven verzamelden we ons in ‘Ristorante Verdi’, waar de tafels gevuld waren met dampende borden pasta en pizza.

De avond stond in het teken van ontspanning, waarbij we in het kasteel genoten van de spannende voetbalwedstrijd Nederland – Frankrijk. Hoewel de score op 0 – 0 bleef steken, was de sfeer gezellig. De avond eindigde met kaartspelletjes zoals Uno en Hitster, en sommigen maakten zelfs een late strandwandeling. Zo kwam de eerste dag van ons avontuur ten einde.

**Zaterdag 22 juni**

De volgende ochtend was het voor sommigen een uitdaging om vroeg op te staan, maar uiteindelijk slaagden de meesten erin om zich naar het strand te slepen. Onder de ochtendzon begonnen we de dag met een potje Baseball5, een versimpelde versie van honkbal, die de slaap uit onze ogen verdreef. Na deze energieke start genoten we van een welverdiend ontbijt.

Om 10 uur verzamelden we ons op het strand voor een uur training. Tijdens deze sessie deden we ontwapenings-oefeningen met de tanto, waarbij de techniek en precisie centraal stonden. Aan het einde van de training leerde Dick ons nog een practice form, wat een geweldige aanvulling was op de reeds opgedane kennis.

er zijn geen afbeeldingen gevonden


Van 14 tot 17 uur volgden we een intensieve trainingssessie onder leiding van de gast Sensei’s Dick, Albert en Isodoor, afkomstig van ‘Wado Karate Jutsu’. Tijdens deze sessie werkten we de Pinan Godan kata uit door middel van bunkai, waarbij we door acht oefeningen de Pinan chronologisch doornamen en de technieken in het thema van wurging vorm gaven. Dick en Albert, die samen boeken hebben geschreven over de Pinan kata’s met unieke thema’s en diepgaande analyses via bunkai, deelden hun inzichten. Hun lessen brachten onmisbare inzichten en benadrukten vooral het *waarom* van de bewegingen in de kata. Normaal staan we minder stil bij het doel van de bewegingen, maar deze sessies maakten duidelijk hoe belangrijk het is om dat beter te begrijpen.

Na de intensieve les genoten we van een welverdiend buffet bij de hostel. Vervolgens werd er in het laatste licht van de dag een bierproeverij georganiseerd, met dank aan de zelfgebrouwen speciaalbiertjes van Ivo.

*Zondag 23 juni*

Het is een prachtige dag met een helderblauwe lucht. Voor de aanvang van de ochtendtraining namen sommigen een verfrissende ochtendduik in de zee. Voor wie het lukte om het bed uit te komen, begon de dag om 7 uur met een stuk hardlopen op het strand, gevolgd door een fanatiek potje trefbal.

De afsluitende training begon om 10 uur en duurde tot 12 uur. Tijdens deze training werkten we aan taoshi kumite, wat perfect was op het zachte zandstrand, en sloten af met het oefenen van jiyu kumite vormen. Traditiegetrouw is het weekend afgesloten met fish and chips bij Westkapelle.

*Bedankjes*

Dank aan de gast Sensei’s Dick, Albert en Isodoor voor hun onmisbare inzichten en leerzame lessen. Speciale dank aan Marco voor het organiseren van dit weekend en aan Ivo voor het verschaffen van het zelfgemaakte bier. Dit weekend zou niet hetzelfde zijn geweest zonder jullie bijdragen.

Blijf op de hoogte voor meer updates over dit onvergetelijke karate weekend!

Hieronder nog enkele filmpjes.

9a300cff-20cc-4466-9dda-51e0beeea02b

efe88df2-3f7b-4494-b4dd-b1ce10be2b85o

IMG_2586

IMG_2585

IMG_2584

IMG_2582